Δομή Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας Πανεπιστήμιο Κρήτης

FRENCH + SCIENCES 2024 – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ 2 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Είσαι τριτοετής φοιτητής/τρια και αναζητάς project για το φετινό καλοκαίρι; Τι θα έλεγες για 3 εβδομάδες στη Γαλλία, όπου θα έχεις την ευκαιρία να εξερευνήσεις μια νέα περιοχή, να εμβαθύνεις τις γνώσεις σου σε ζητήματα αειφόρου ανάπτυξης ή στις θαλάσσιες επιστήμες και τεχνολογίες, παρακολουθώντας παράλληλα ημιεντατικά μαθήματα γαλλικής γλώσσας; Ακόμη, αν πληροίς ορισμένες προϋποθέσεις, μπορείς να το κάνεις εντελώς δωρεάν επωφελούμενος/η από τις υποτροφίες «French+Sciences» που σου προσφέρουμε!

Το πρόγραμμα «French + Sciences» υλοποιείται από το γραφείο Campus France σε συνεργασία με κέντρα εκμάθησης της γαλλικής γλώσσας, ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις, και απευθύνεται σε αγγλόφωνους διεθνείς φοιτητές που επιθυμούν να συνεχίσουν τις μεταπτυχιακές σπουδές τους στη Γαλλία. Η γνώση της γαλλικής γλώσσας δεν είναι πάντα απαραίτητη!

Το πρόγραμμα διαρκεί τρεις έως τέσσερις εβδομάδες, ανάλογα με τη θεματική, και συνδυάζει γνωριμία με τη γαλλική γλώσσα και μύηση σε ένα επιστημονικό οικοσύστημα αιχμής της Γαλλίας, μέσα από τη συμμετοχή σε συνέδρια, συζητήσεις και συναντήσεις με παράγοντες του εκάστοτε επιστημονικού πεδίου: ερευνητές, μηχανικούς και καινοτόμους, επιχειρήσεις και startups.
Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να αναπτύξουν μοναδικές επαφές, προάγει το διάλογο και τον επιστημονικό στοχασμό και συμβάλλει καθοριστικά στην ωρίμανση του σχεδίου σπουδών.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προσφέρει δύο υποτροφίες για το 2024 με σκοπό να χρηματοδοτήσει τη συμμετοχή δύο Ελλήνων τριτοετών φοιτητών. Οι υποτροφίες καλύπτουν κυρίως τα έξοδα εγγραφής, δηλαδή το κόστος της κατάρτισης και της διαμονής. Η υποτροφία δεν καλύπτει τα έξοδα ταξιδιού.

Υποτροφία 1:
Montpellier : « Περί αειφόρου ανάπτυξης » – Accent français. Αναλυτική περιγραφή του προγράμματος και άλλες χρήσιμες πληροφορίες θα βρεις εδώ: Dépliant Développement durable.
* Ημερομηνίες διεξαγωγής προγράμματος: από 9 έως 28 Ιουνίου 2024

Υποτροφία 2:
Brest : « Θαλάσσιες Επιστήμες και Τεχνολογίες » – Ciel Bretagne. Αναλυτική περιγραφή του προγράμματος και άλλες χρήσιμες πληροφορίες θα βρεις εδώ: Dépliant Développement durable.
* Ημερομηνίες διεξαγωγής προγράμματος: από 17 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου 2024

Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των φακέλων: Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στις 23:00

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.