Δομή Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας Πανεπιστήμιο Κρήτης

Εργαστήρια

Ιδρυματικά Μαθήματα Επιχειρηματικότητας

Εργαστήρια Επιχειρηματικότητας

Πρώτος Κύκλος

Δεύτερος Κύκλος

Έχεις επιχειρηματικές ιδέες; Μπες στο παιχνίδι! Το “Build & Launch Your Startup” Game είναι εδώ για να σου δώσει γνώσεις και καθοδήγηση για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών!

Η Δομή Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο πλαίσιο της πράξης με τίτλο «Υποστήριξη Δράσεων Στήριξης της Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Ωρίμανσης για την Αξιοποίηση της Ερευνητικής Δραστηριότητας & των Νέων Προϊόντων και Υπηρεσιών που αναπτύσσονται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος: «Ανάπτυξη Ανθρώπινου δυναμικού Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2014-2020 συντονίζει και υλοποιεί τo “Build & Launch Your Startup” Game, το οποίο αποτελείται από 5 εξειδικευμένα, διαδραστικά εργαστήρια και καθοδήγηση (coaching) πουαναδεικνύουν και προσφέρουν μία σύντομη αλλά, ταυτόχρονα, κατατοπιστική περιήγηση στις αρχές, τα εργαλεία, τα στάδια και τους στόχους της επιχειρηματικότητας.

Μέσα από τη συμμετοχή σου στο Game θα έχεις την ευκαιρία να εξασκηθείς, να αποκτήσεις γνώσεις και να αναπτύξεις δεξιότητες γύρω από την επιχειρηματικότητα, την ανάλυση αγοράς και την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών με βιωματικό τρόπο!

Το “Build & Launch Your Startup” Game ξεκινάει τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022, θα έχει διάρκεια 9 εβδομάδες και θα ολοκληρωθεί με μία εκδήλωση παρουσίασης των επιχειρηματικών ιδεών (pitching event).

• Εναρκτήρια συνάντηση: Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022, ώρα: 17:00 – 20:00

• Πέντε διαδραστικά εργαστήρια: 4/11, 8/11, 22/11, 07/12 και 14/12, ώρα: 17:00 – 20:00
   Μετά από κάθε εργαστήριο, θα πραγματοποιούνται συναντήσεις καθοδήγησης διάρκειας 1-1,5 ώρας με κάθε ομάδα ξεχωριστά.

• Τελική παρουσίαση: 31 Ιανουαρίου 2023, ώρα: 18:00 – 21:00

• Ολοκλήρωση: 22 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 17:00-20:00 Παρουσίαση ιδεών που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος. Η συνάντηση θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Οι φοιτήτριες/τές που θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.

Έχεις επιχειρηματικές ιδέες; Δήλωσε συμμετοχή στον σύνδεσμο: https://bit.ly/uocstartup

Η καθοδήγηση (coaching) θα είναι ομαδική και θα εστιάσει στις ανάγκες της κάθε ομάδας ξεχωριστά, προκειμένου αυτή να ενδυναμωθεί και να κινητοποιηθεί για να αυξήσει τις δυνατότητές της προς την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού της μοντέλου και την απόκτηση των απαραίτητων δεξιοτήτων για την υποστήριξη της υλοποίησης του επιχειρηματικού της μοντέλου.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης. Σε περίπτωση που ο αριθμός των ενδιαφερομένων είναι μεγάλος, η επιλογή θα γίνει σύμφωνα με το έτος φοίτησης. Προτεραιότητα θα δίνεται στις/στουςφοιτήτριες/τέςπου βρίσκονται στο 3ο και 4ο έτος φοίτησης καθώς και στις/στουςφοιτήτριες/τέςπου παρακολουθούν ή έχουν παρακολουθήσει στη διάρκεια των σπουδών τους μαθήματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας. Συμμετοχή μπορεί να δηλώσει είτε μία ομάδα (2-5 μέλη) είτε ένας μεμονωμένος φοιτητής, ο οποίος θα ενσωματωθεί σε ομάδα!

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στο Ηράκλειο: Kεντρική διατμηματική αίθουσα Τηλεκπαίδευσης Ε130 στο κτίριο του Τμήματος Μαθηματικών και Εφ. Μαθηματικών στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών (Οδηγίες για πρόσβαση: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1PvEPwKMMgTRrnhTJ1E_F2H9zZiI&usp=sharing) και στο Ρέθυμνο: online μέσω zoom. Δείτε τους συνδέσμους σύνδεσης ανά ημερομηνία εδώ

Σχεδιασμός & υλοποίηση προγράμματος:
Δρ. Κωνσταντίνος Μανασάκης, Οικονομολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης
Δρ. Κωνσταντίνος Βασσάκης, Συνιδρυτής Bizrupt
Δρ Φραγκίσκος Ξηρουχάκης, Εξωτερικός συνεργάτης Πανεπιστημίου Κρήτης