Δομή Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας Πανεπιστήμιο Κρήτης

Πηγές Πληροφόρησης

Το διαδίκτυο είναι μια τεράστια δεξαμενή πληροφοριών. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για

  • να αναζητήσετε δημοσιοποιημένες θέσεις εργασίας μέσω των πολλών ελληνικών και ξένων μηχανών αναζήτησης εργασίας
  • να βρείτε πληροφορίες για τις εταιρείες και τους οργανισμούς που σας ενδιαφέρουν
  • να κάνετε γνωστή την παρουσία σας και τις ικανότητές σας σε ένα τεράστιο αριθμό ανθρώπων μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή της προσωπικής σας ιστοσελίδας

Το διαδίκτυο μας βοηθάει να ξεπεράσουμε τα τοπικά και εθνικά σύνορα και μας δίνει πρόσβαση σε ευκαιρίες που ενδεχομένως να μην τις έχουμε καν σκεφτεί.

Αν ενδιαφέρεστε για θέση σε μεγάλες εταιρείες ή οργανισμούς που διατηρούν ιστοσελίδες και χρησιμοποιούν τα social media,  φροντίστε να τους παρακολουθείτε και να γραφτείτε και στο newsletter τους αν έχουν.

Επίσης, θα ήταν πολύ χρήσιμο να κάνετε εγγραφή και να παρακολουθείτε και άλλους χρήσιμους φορείς και ομάδες όπως π.χ. κάποιο Επιμελητήριο ή κάποιο σχετικό με την ειδικότητά σας Σύνδεσμο.

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι πλέον – άτομα, οργανισμοί, εταιρείες – χρησιμοποιούν με συστηματικό τρόπο κοινωνικά μέσα όπως το LinkedIn, το Facebook ή το Twitter, ήταν επόμενο τα δίκτυα αυτά να χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία για την εύρεση εργασίας από τη μια μεριά, αλλά και για την ανεύρεση κατάλληλου προσωπικού για τις νέες θέσεις από την άλλη. Έχετε υπόψη σας ότι ο αριθμός των εργοδοτών και των recruiters που χρησιμοποιούν τα social media για την προβολή των θέσεων εργασίας τους αυξάνεται καθημερινά.

Η πιο γνωστή και διαδεδομένη πλατφόρμα επαγγελματικής δικτύωσης είναι το Linkedin.

Υπάρχουν όμως και εναλλακτικές πλατφόρμες όπως οι παρακάτω:

Τα ιδιωτικά γραφεία εύρεσης εργασίας μπορούν να αποδειχθούν μια καλή επιλογή αναζήτησης εργασίας για το ξεκίνημα της σταδιοδρομίας σας. Οι οργανισμοί αυτοί προσπαθούν να ταιριάξουν τα προσόντα των υποψηφίων με τις ανάγκες των πελατών τους.