Δομή Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας Πανεπιστήμιο Κρήτης

Συνέδριο Προσομοίωσης Ευρωπαϊκών Θεσμών EUropa.S. 2024 / 26-29 Απριλίου, 2024

Το Διεθνές Συνέδριο EUropa.S. – EUropa Simulation υλοποιείται φέτος στις 26 – 29 Απριλίου 2024 στην Αθήνα από το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων – I.R.T.E.A. Πρόκειται για ένα συνέδριο προσομοίωσης των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές να μάθουν και να εξοικειωθούν με το ρόλο, αλλά και τη λειτουργία των οργάνων της Ε.Ε., ενώ συμβάλλει και στην απόκτηση soft skills που θα τους βοηθήσουν στη σταδιοδρομία τους. Ακόμη, καθώς διεξάγεται στην αγγλική και τη γαλλική γλώσσα*, αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να εξασκήσουν και να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες, ενώ παράλληλα επιτρέπει και τη συμμετοχή διεθνών φοιτητών και φοιτητών Erasmus στην Ελλάδα για να εμπλουτίσουν την εμπειρία τους από την διαμονή τους στη χώρα μας. 

Πιο συγκεκριμένα, το EUropa.S. φέτος δίνει την ευκαιρία στους νέους και τις νέες να συμμετέχουν ως:

– Αρχηγοί Κρατών-Μελών και Κυβερνήσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

– Κυβερνήτες Κεντρικών Τραπεζών στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

– Δικαστές, Συνήγοροι και Εναγόμενοι στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

– Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε 4 Κοινοβουλευτικές Επιτροπές:

1. Άμυνας και Ασφάλειας (SEDE),

2. Δημόσιας Υγείας (SANT)*,

3. Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων (ENVI),

4. Περιφερειακής Ανάπτυξης (REGI) – Μέλη της ομάδας του Press Team – Μέλη της ομάδας των Shadow Participants

 Το I.R.T.E.A. προσκαλεί όλους τους νέους 18-25 ετών να συμμετέχουν στο Διεθνές Συνέδριο EUropa.S. 2024, στις 26-29 Απριλίου 2024. Οι γενικότερες αιτήσεις θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 31 Μαρτίου 2024. Το κόστος συμμετοχής (participation fee) ανέρχεται στα 65€ για όλες τις θέσεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τη σελίδα του Συνεδρίου και να διαλέξουν τη θέση που επιθυμούν συμπληρώνοντας την αντίστοιχη αίτηση συμμετοχής στο EUropa.S. 2024, διαθέσιμη εδώ:

http://www.europas.irtea.gr/?page_id=201

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου (www.europas.irtea.gr) ή να επικοινωνήσετε στο επίσημο email (europas.irtea@gmail.com).