Δομή Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας Πανεπιστήμιο Κρήτης

Έναρξη νέου ταχύρρυθμου θερινού κύκλου τμημάτων εκμάθησης συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille

fk

Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης (Π.Ε.Τ.Κ.), πιστοποιημένο κέντρο εκμάθησης του συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille, οργανώνει νέο κύκλο μαθημάτων διάρκειας 52 διδακτικών ωρών (συν 6 ώρες για τους φιλολόγους της αρχαίας ελληνικής και των ξένων γλωσσών), ο οποίος θα ξεκινήσει από την εβδομάδα 4 Ιουλίου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου 2022 στο Ηράκλειο (Σκεπετζή 28, Μπεντεβή)  και στο Ρέθυμνο (Γερακάρη 176). Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, θα υπάρξει διακοπή από τις 8 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2022, λόγω θερινών διακοπών.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται δια ζώσης στα Κέντρα εκμάθησης γραφής Braille Ηρακλείου & Ρεθύμνου, αντίστοιχα, και αναμένεται να ολοκληρωθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου 2022, οπότε και θα δοθούν οι εξετάσεις πιστοποίησης.

Το κόστος του προγράμματος είναι 260 ευρώ. 

Στο τέλος του κύκλου οι εκπαιδευθέντες εξετάζονται από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.), το οποίο αποστέλλει στο Ηράκλειο εξεταστική επιτροπή, προκειμένου να τους χορηγηθεί πιστοποίηση γνώσης της γραφής Braille. 

Για τη διαδικασία συμμετοχής στο πρόγραμμα, τις προθεσμίες συλλογής των δικαιολογητικών και τα διαθέσιμα τμήματα στο Ηράκλειο & στο Ρέθυμνο επισκεφθείτε  την ιστοσελίδα μας: www.petk.gr  και από την καρτέλα “Εκμάθηση Braille” επιλέξτε “εκμάθηση γραφής braille στο Ηράκλειο ή στο Ρέθυμνο”, αντίστοιχα, για να ενημερωθείτε και να επιλέξετε ανάλογα.

Η οργάνωση των τμημάτων θα ολοκληρωθεί εντός του μηνός Ιουνίου 2022.

Παρακαλούμε, όπως τηρήσετε την προθεσμία αποστολής των δικαιολογητικών σας, προκειμένου να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΥΦΛΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΤΗΛ. 2810-211511
EMAIL: petkritis@yahoo.gr
ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ: www.petk.gr

fk