Προκήρυξη προγράμματος κατάρτισης για την κοινωνική/συναισθηματική ενδυνάμωση και ψυχική ανθεκτικότητα παιδιών και εφήβων στις ημέρες Covid-19

Το Υπουργείο Υγείας, Γενική Διεύθυνση Υπηρεσιών Υγείας/Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας, σε συνεργασία με τον φορέα Α.μ.Κ.Ε. «ΙΑΣΩΝ» και την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, προκηρύσσει 250 θέσεις συμμετεχόντων στο πρόγραμμα κατάρτισης για την κοινωνική/συναισθηματική ενδυνάμωση και ψυχική ανθεκτικότητα παιδιών και εφήβων στις ημέρες Covid-19 σε επαγγελματίες υγείας και στελέχη άλλων τομέων.

Ειδικότερα ο σχεδιασμός περιλαμβάνει 40 ώρες διαδικτυακής κατάρτισης σε τμήματα των 30-32 ατόμων και συνολικά θα λειτουργήσουν 8 (οκτώ) διαδοχικοί κύκλοι επιμόρφωσης/κατάρτισης. Η χρονική διάρκεια της κατάρτισης θα ανέρχεται σε ένα μήνα (10 ώρες/ εβδομάδα τις ημέρες Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωϊ).  

Με το πέρας της κατάρτισης και κατόπιν αξιολόγησης, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης. Τ

Στο Πρόγραμμα γίνονται δεκτοί, εφόσον πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για επιτυχή παρακολούθηση των μαθημάτων: πτυχιούχοι Α.Ε.Ι ή Α.Τ.Ε.Ι συναφούς γνωστικού αντικειμένου (Τμήματα Επιστημών Υγείας, Ψυχολογίας, καθώς και άλλων Ανθρωπιστικών, Παιδαγωγικών, Κοινωνικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών) της ημεδαπής ή αντίστοιχων Τμημάτων αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής σύμφωνα με το σύμφωνα με την παρ.1 άρθρο 4 ν.3685/2008.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: Οι ενδιαφερόμενες/οι καλούνται να υποβάλουν φάκελο υποψηφιότητας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. από 28 Μαρτίου έως
30 Μαΐου 2022

Δείτε περισσότερα: εδώ.