13ος κύκλος του δωρεάν προγράμματος επιχειρηματικότητας Foundit!

Το Foundit επιστρέφει online τον Σεπτέμβριο!

13th_blog-1024x560_Sebtember.jpg

Το Foundit είναι ένα δωρεάν και ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας, που απευθύνεται σε νέους της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, μεταξύ 18-35 ετών, άνεργους ή εργαζόμενους με ημιαπασχόληση, που θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση ή χρειάζονται υποστήριξη στην επιχείρηση τους που έχουν ξεκινήσει τους τελευταίους 12 μήνες. Υλοποιείται από το Bizrupt και την 100mentors και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Prince’s Trust International.

To πρόγραμμα έχει ολοκληρώσει 12 κύκλους, σε Ρόδο, Χανιά, Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο αλλά και online και έχει υποστηρίξει τη δημιουργία 33 νέων επιχειρήσεων σε Κρήτη και Δωδεκάνησα. Η διεξαγωγή του 13ου κύκλου θα πραγματοποιηθεί online, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στις νέες και τους νέους από όλη την περιφέρεια Κρήτης και Δωδεκανήσων να συμμετέχουν, ανεξάρτητα από την περιοχή διαμονής τους.

To πρόγραμμα προσφέρει: 

  • Τraining. Ένα διαδραστικό, εκπαιδευτικό τετραήμερο για να μάθουν οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες στην πράξη τι σημαίνει “στήνω την επιχείρησή μου”! Στο training θα συζήσουμε θέματα όπως: το entrepreneurial thinking, πώς γίνεται η έρευνα αγοράς, η στόχευση πελατών και το μάρκετινγκ, η προετοιμασία του business plan, η έναρξη επιχείρησης και τα φορολογικά θέματα, καθώς και ο προϋπολογισμός και η διαχείριση χρημάτων. Στο τέλος του training οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες θα λαβουν σχετικό πιστοποιητικό παρακολούθησης.
  • Μentoring. Αν αποφασίσουν οι συμμετέχουσες / συμμετέχοντες να ξεκινήσουν την επιχείρηση τους, μια / ένας μέντορας βρίσκεται στο πλευρό τους για να βοηθήσει στην ανάπτυξη, τον σχεδιασμό και τη δοκιμή της ιδέας, όπως και στη δημιουργία του business plan.
  • Συμμετοχή στη Foundit κοινότητα. Μία ενεργή κοινότητα αποφοίτων του Foundit όπου τα μέλη αλληλεπιδρούν και ενημερώνονται για τα σημαντικά νέα γύρω από την επιχειρηματικότητα.
  • Inquiry-based learning. Μέσα από την πλατφόρμα της 100mentors κάθε απόφοιτη / απόφοιτος του Foundit μπορεί να αναπτύξει τις δεξιότητες της δημιουργικότητας, της επίλυση προβλημάτων και της κριτικής σκέψης, χωρίς περιορισμό χρόνου. Για το Inquiry-based learning παρέχεται το πιστοποιητικό 100mentors Learner Certificate in Soft Skills Training από την 100mentors.
  • Online webinars και workshops. Σε τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνονται εξειδικευμένα, online webinars/workshops (πχ. Μικροχρηματοδότηση, Digital Marketing, Προγράμματα ΕΣΠΑ κ.λπ.) αποκλειστικά για απόφοιτες / απόφοιτους του Foundit.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για τον 13ο κύκλο του προγράμματος γίνονται δεκτές μέχρι τις 21/09. Όλα τα training πραγματοποιούνται από έμπειρους επαγγελματίες και γίνεται επιλογή 15 συμμετεχόντων για την καλύτερη απόδοση και μεγιστοποίηση των οφελών του προγράμματος.

Έχεις μία επιχειρηματική ιδέα που θέλεις να εξελίξεις σε πραγματική επιχείρηση; Δήλωσε συμμετοχή στο Foundit Training εδώ.