ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΕU-FORA_ Call for proposals – EFSA’s European Food Risk Assessment Fellowship (EU-FORA) Programme

H Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) έχει δημοσιεύσει πρόσκληση υποβολής προτάσεων (από οργανισμούς ενταγμένους στον κατάλογο του άρθρου 36 του Καν. (ΕΚ) 178/2002)  για το επιχορηγούμενο πρόγραμμα υποτροφιών ενός έτους: GP/EFSA/ENCO/2021/01 – Selection of hosting sites and fellows for EFSA’s European Food Risk Assessment Fellowship (EU-FORA) Programme

O σύνδεσμος μέσω του οποίου θα έχετε πρόσβαση στα έγγραφα της πρόσκλησης είναι : https://www.efsa.europa.eu/en/art36grants/article36/gpefsaenco202101-selection-hosting-sites-and-fellows-efsas-european-food-risk

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων είναι η Παρασκευή 18η Μαρτίου 2022.

Το πρόγραμμα υποτροφιών  EU-FORA διεξάγεται από το 2017 και έχουν υλοποιηθεί ήδη 4 κύκλοι εκπαίδευσης (ο 5ος κύκλος είναι σε εξέλιξη).

Η κύρια αλλαγή στη νέα πρόσκληση είναι ότι τόσο οι οργανισμοί φιλοξενίας (Hosting Sites)  όσο και οι υπότροφοι (Fellows)  θα επιλέγονται στο πλαίσιο της ίδιας πρόσκλησης, δηλαδή οι αιτήσεις θα γίνονται πλέον από μια κοινοπραξία δύο οργανισμών του άρθρου 36 από δύο διαφορετικά κράτη μέλη, τη Νορβηγία ή την Ισλανδία ως εξής:
– Ο επικεφαλής της κοινοπραξίας θα επιλέξει ένα μέλος του προσωπικού του ως υποτρόφου (fellow), που θα προτείνεται για ένα έτος να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα εργασίας το οποίο θα είναι το παραδοτέο του έργου.
– Ο συνδικαιούχος- εταίρος της κοινοπραξίας θα ενεργεί ως οργανισμός φιλοξενίας και θα παραδώσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον υπότροφο.

Ο υπότροφος πρέπει να είναι mid-career επιστήμονας δηλαδή να έχει 3-15 χρόνια προϋπηρεσία σε έργο σχετικό με την αξιολόγηση επικινδυνότητας στην τροφική αλυσίδα.Η συνεισφορά της EFSA για κάθε επιχορήγηση και για κάθε υπότροφο βασίζεται σε ένα σταθερό ποσό 55.000 €.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σύνοψη που επισυνάπτεται, καθώς και στον ειδικό διαδικτυακό χώρο της EFSA https://www.efsa.europa.eu/en/engage/fellowship#documents

Μια ενημερωτική συνεδρία για την ανωτέρω πρόσκληση έχει προγραμματιστεί για τις 15 Δεκεμβρίου 2021. Για να συμμετάσχετε στην συνεδρία , επικοινωνήστε με το Εστιακό Σημείο της EFSA  στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για περαιτέρω ερωτήσεις ή διευκρινίσεις σχετικά με την πρόσκληση, μπορείτε να απευθύνεστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. αναφέροντας τον αριθμό της πρόσκλησης GP/EFSA/ENCO/2021/01.

Επισημαίνουμε ότι στην εν λόγω πρόσκληση (Grant) δικαιούχοι υποβολής πρότασης είναι οι οργανισμοί του καταλόγου του άρθρου 36 του Καν. (ΕΚ) 178/2002, ο οποίος είναι διαθέσιμος στον σύνδεσμο:https://efsa.force.com/competentorganisations/s/