4 υποτροφίες κληροδοτήματος ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΡΗΤΣΚΗ | Μεταπτυχιακές & Διδακτορικές

Προκήρυξη επιλογής υποτρόφων χωρίς διαγωνισμό, για σπουδές Δεύτερου Κύκλου (μεταπτυχιακές) και Τρίτου Κύκλου (διδακτορικές) στο εσωτερικό, ακαδημαϊκού έτους 2018-2019, από τα έσοδα του κληροδοτήματος ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΡΗΤΣΚΗ, που υπάγεται στην άμεση διαχείριση του Υπουργείου Οικονομικών.

Δύο (02) υποτροφίες για πτυχιούχους καταγόμενους από τη Ζαγορά Πηλίου και δύο (02) υποτροφιών για πτυχιούχους καταγόμενους από τις Σπέτσες για το το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 σε βάρος των εσόδων του κληροδοτήματος ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΡΗΤΣΚΗ για σπουδές Δεύτερου Κύκλου (μεταπτυχιακές) και Τρίτου Κύκλου (διδακτορικές) σε ημεδαπά Πανεπιστήμια.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ:
1. Πτυχίο ημεδαπών Πανεπιστημίων με βαθμό πτυχίου τουλάχιστον «λίαν καλώς».
2. Καταγωγή από τη Ζαγορά Πηλίου ή από τις Σπέτσες
3. Ηλικία έως 36 ετών.
4. Εγγραφή σε εγκεκριμένο πρόγραμμα Δεύτερου Κύκλου (μεταπτυχιακές) και Τρίτου Κύκλου (διδακτορικές) σπουδών σε ημεδαπό Πανεπιστήμιο.
Κριτήριο για τη χορήγηση της υποτροφίας είναι ο βαθμός Πτυχίου του Πρώτου Κύκλου Σπουδών.


Η καταβολή της υποτροφίας για μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές προσμετράται από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 ή την έναρξη των σπουδών μέσα στο ακαδ. έτος 2018-2019 (κυρίως στην περίπτωση της εκπόνησης διδακτορικής διατριβής) και διαρκεί μέχρι ένα (1) έτος ανάλογα με το πρόγραμμα σπουδών.

Η μηνιαία χορηγία ανέρχεται στα τριακόσια (300,00) ευρώ.


Προϋπόθεση για την καταβολή της υποτροφίας είναι η επάρκεια των εσόδων του κληροδοτήματος και η διαπίστωση της καλής προόδου των μεταπτυχιακών ή διδακτορικών σπουδών του υποτρόφου. Δεν δύνανται να συμμετέχουν στην ανωτέρω διαδικασία επιλογής όσοι ενδιαφερόμενοι έχουν λάβει ήδη κατά το παρελθόν υποτροφία για μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές για την ίδια βαθμίδα σπουδών από το κληροδότημα Νικ. Κρήτσκη ή από άλλο κληροδότημα.

 Αιτήσεις: Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 έως και τη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Ολόκληρη η προκήρυξη εδώ