SENTRY Lab – KAUST University: υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών, μεταδιδακτορικής έρευνας και πρακτικής άσκησης

Ενημέρωση από το Secure Next Generation Resilient Systems (SENTRY) Lab, μέρος του Resilient Computing and Cybersecurity Center (RC3) του KAUST:

(μπορείτε να δείτε τη σχετική ανακοίνωση εδώ)

Το εργαστήριο SENTRY (Secure Next Generation Resilient Systems Lab) αναζητά άτομα για μεταπτυχιακές σπουδές (MS/PhD, PhD), μεταδιδακτορική έρευνα (Post-doctoral researchers) ενώ προσφέρει και ευκαιρίες πρακτικής άσκησης (interships) προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών στους τομείς Πληροφορικής και Ηλεκτρολόγων & Μηχανικών Υπολογιστών (Computer Science & Electrical & Computer Engineering). Όλα τα προγράμματα και θέσεις έρευνας είναι πλήρως χρηματοδοτημένα. Οι υποψήφιοι θα ασχοληθούν με θέματα έρευνας που αφορούν την κυβερνο-ασφάλεια φυσικών συστημάτων και ενσωματωμένων συσκευών, λειτουργικές προκλήσεις, υπολογιστική καινοτομία στον τομέα των συστημάτων ισχύος, χρησιμοποιώντας εργαλεία προσομοίωσης και μοντελοποίησης σε πραγματικό χρόνο για τα μελλοντικά κυβερνο-φυσικά συστήματα.

Το εργαστήριο SENTRY, μέρος του Resilient Computing and Cybersecurity Center (RC3) του KAUST, στοχεύει στην ανάπτυξη του ‘Resilient Computing’ σε συμβίωση με τα κλασικά πρότυπα κυβερνο-ασφάλειας (Cybersecurity). Με αυτό τον τρόπο, το εργαστήριο εκπληρώνει το καινοτόμο όραμα «Resilience is the Cybersecurity of the XXI century».

Το «KAUST» είναι ένα διεθνές, ιδιωτικό ερευνητικό πανεπιστήμιο που βρίσκεται στις ακτές της Eρυθράς Θάλασσας στη Σαουδική Αραβία. Το πανεπιστήμιο προσελκύει κορυφαίους καθηγητές, επιστήμονες, μηχανικούς και φοιτητές από όλο τον κόσμο δίνοντας τους τη δυνατότητα να διεξάγουν την έρευνα τους με εξαιρετικές ερευνητικές εγκαταστάσεις, ερευνητική χρηματοδότηση και διεθνώς ανταγωνιστικούς μισθούς. Η βραβευμένη πανεπιστημιούπολη έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των φοιτητών, των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Γιατί να επιλέξετε το KAUST?
• Μοναδικό διεθνές περιβάλλον με διεθνούς φήμης καθηγητές, φοιτητές και ερευνητές
από πέραν των 108 εθνικοτήτων στην πανεπιστημιούπολη με σημαντική ελληνική και
κυπριακή κοινότητα,
• Υψηλής ποιότητας έρευνα και εκπαίδευση στα ερευνητικά κέντρα και τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που παρέχουν ένα περιβάλλον προώθησης στοχευμένης και προσανατολισμένης έρευνας,
• Το KAUST κατατάσσεται 1ο στον κόσμο στις βαθμολογίες Qs «παραπομπές ανά σχολή» και #18 στον κόσμο (Nature Index 2019, Global Rank Normalized Share),
• Ανταγωνιστικές υποτροφίες χωρίς δίδακτρα με εγγυημένη χρηματοδότηση που
διασφαλίζει τη συνέχιση και υψηλής ποιότητας έρευνα,
• Εκτεταμένη συνεργασία με τη βιομηχανία και εταιρικούς συνεργάτες που ενθαρρύνει
την πρακτική άσκηση και οδηγεί σε ευκαιρίες απασχόλησης για τους αποφοίτους του
πανεπιστημίου,
• Ελκυστική και ανεξάρτητη πανεπιστημιούπολη που ενισχύει την έρευνα και την ποιότητα ζωής,
• 35% των φοιτητών είναι γυναίκες,
• Η γλώσσα διδασκαλίας και εργασίας είναι η αγγλική.

Υποτροφία KAUST για μεταπτυχιακούς φοιτητές (MSc/PhD, PhD)
Όλοι οι φοιτητές λαμβάνουν τα οφέλη της υποτροφίας KAUST (πρόγραμμα υποτροφιών του Πανεπιστημίου) που περιλαμβάνει:
• Πλήρη υποστήριξη διδάκτρων,
• Ανταγωνιστικό μηνιαίο επίδομα διαβίωσης,
• Στέγαση,
• Ιδιωτική ιατρική και οδοντιατρική κάλυψη,
• Υποστήριξη μετεγκατάστασης.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων (MSc/PhD, PhD):
Εαρινό εξάμηνο 2022 – 30 Σεπτεμβρίου 2021
Χειμερινό εξάμηνο 2022 – 01 Μαρτίου 2022

Μάθετε περισσότερα:
https://cemse.kaust.edu.sa/sentry/join-sentry
https://www.kaust.edu.sa/en

Στοιχεία επικοινωνίας:
Για ερωτήσεις σχετικές με τις θέσεις ή για εκδήλωση ενδιαφέροντος, επικοινωνήστε με τον καθηγητή Χαράλαμπο Κωνσταντίνου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).